De ademhaling is een belangrijke bouwsteen in mijn begeleiding. Na de geboorte van mijn zoon heb ik een tijdje last gehad van hyperventilatie… wat ik toen niet wist, was dat dit veroorzaakt werd doordat ik eigenlijk jarenlang in stressvolle situaties mijn ademhaling niet onder controle had.

Als we stress ervaren, heeft dat direct invloed op de ademhaling. Deze wordt onregelmatig, oppervlakkig en we gaan sneller in en uitademen. De lichamelijke symptomen zoals duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn, pijn op de borst stapelde zich op en de traumatische bevalling van mijn zoon wat het laatste zetje… hierdoor kreeg ik last van paniekaanvallen en hyperventilatie. Door mindfulness en yoga kreeg ik inzicht in mijn ademhaling en ben ik mij hier steeds meer in gaan verdiepen.

Onze ademhaling is dus zeer storingsgevoelig, daarom is het ook zo belangrijk dat je jouw ademhaling kunt controleren. Op deze manier kan je in stressvolle situaties je adem vertragen.

Wanneer je hiermee aan de slag gaat is het belangrijk dat je allereerst je ademhaling accepteert zoals die op dat moment is. Ik zie veel vrouwen die stress ervaren wanneer ze hiermee aan de slag gaan. Dit komt eigenlijk doordat er dan een prestatie aan wordt verbonden. Hierdoor gaat je adem eigenlijk alleen maar versnellen.

Wanneer je eenmaal aan de slag gaat met je ademhaling ga je de volgende voordelen ervaren:

1. Op fysiek niveau: een rustige ademhaling zorgt voor een ontspannen gevoel in het lichaam
2. Op emotioneel niveau: blijven ademen (dooradem en niet stoppen met ademen) zorgt voor de doorstroom van emoties.
3. Op mentaal niveau: rustiger ademen zorgt voor minder denken en ruimte in het hoofd
4. Op energetisch niveau: stroming van levensenergie, ook wel ‘chi’ of ‘ prana’ genoemd en is de brug tussen je lichaam en ziel. Energie kan beter doorstromen
5. Op zingevingsniveau: wanneer bovenstaande 4 in balans zijn is er ruimte voor jouw intuitie en de verbinding met jezelf.

Aan de slag met je ademhaling?

JAAAAAAAA stuur mij “de verkenning” toe om direct zelf aan de slag te gaan

1 + 13 =

De eerste stap naar een leven met meer rust, balans & zelfliefde

Meld je aan voor de coaching studio thuis nieuwsbericht (1x per 2 maanden fijne tips). Ontvang nu een GRATIS ademhalingsoefening om te verkennen hoe het is met jouw ademhaling en ervaar de 1e stap naar een leven waarin met meer rust, balans & zelfliefde centraal staan.

Jaa, je bent ingeschreven! Welkom, vanaf nu ontvang je inspiratie in je mailbox.