Jij en jouw endometriose

Als je op zoek bent naar een manier om te leven met Endometriose kan ik je helpen. Want leven met Endometriose is iets wat bij me hoort. Dankzij al mijn kennis en ervaring lukt het me op dagen dat ik prikkelbaar ben, of andere ongemakken heb, om in verbinding te blijven met mijn gevoel. En dat gun ik jou ook. Hoe je dat kan doen, leer je niet in het reguliere zorgtraject. Daar komt dit weinig of niet aan bod. Daarom help ik vrouwen met mijn kennis, mijn eigen verhaal, ervaringen en openheid. Bij mij vind je herkenning en een veilig gevoel. Als coach werk ik met je samen – als twee handen op één buik – zodat jij weer kunt vertrouwen op je onderbuik gevoel en volledig in je eigen kracht komt te staan

Je hebt je buik vol van:

Dat je het soms gewoon even helemaal niet meer ziet zitten.

Regelmatig buikpijn, een opgeblazen gevoel of last van je darmen.

Dat jij je zorgen maakt.

Zo snel vermoeid zijn en jezelf letterlijk bed uit moet slepen.

Het gevoel hebben dat je snel klaagt.

De heftige menstruatieklachten.

De pijn in je onderrug.

Het opgejaagde gevoel en de onrust.

Je korte lontje.

Geen zin hebt in seks en of pijn hebt bij het vrijen.

Je onbegrepen voelen.

Kom weer in je kracht. Het is tijd voor jou. Voor jouw lichaam en jouw gevoel. Want dat mag er zijn. Het is de basis van waaruit jij je leven ten volste kunt leven. Want dat kan écht. Je doet jezelf te kort door te denken dat er geen oplossing is, ‘Ik moet er maar mee leven’. Maar dat moet niet! Ja, je moet misschien leven met jouw klachten, maar de manier waarop je dat doet, heb je zelf in de hand. Of beter gezegd: in je buik.

In jouw buik zit de oplossing. Als jij leert om echt verbinding te maken met je buik, voel je de energie weer stromen.

Buikfeiten

jaar gemiddeld duurt het voordat je een diagnose krijgt

van de vrouwen die vermoedelijk endometriose hebben of zijn gediagnosticeerd met endo, hebben vermoeidheidsklachten.

Van de vrouwen die vermoedelijk endometriose hebben of zijn gediagnosticeerd met endo, ervaren darmklachten.

van de vrouwen die vermoedelijk endometriose hebben of zijn gediagnosticeerd met endo, hebben hevige en/of pijnlijke menstruaties.

Holistisch lifestyle & hormoonfactor coach

In 2010 – na twaalf pijnlijke jaren – kreeg ik de diagnose Endometriose. Een zoektocht begon. Dankzij uiteenlopende therapieën, coaching en opleidingen sta ik nu in mijn kracht. Ik luister naar mijn onderbuikgevoel, sta in verbinding met mijn hart en geef mijn ziel een stem. De stem waarmee ik jou wil helpen.

SELFMADE Methode© + verdieping endometriose

Door mijn opleidingen Holistisch Coachen & trainer hormoonfactor, mijn jarenlange zoektocht en mijn ervaringen heb ik de SELFMADE methode ontwikkeld. Hierin combineer ik mijn kennis, ervaring en praktische aanpak met een holistische visie. Mijn programma bestaat uit een aantal stevige bouwstenen die ik speciaal heb aangepast voor vrouwen met endometriose. Ik leer je wat de invloed is van hormonen en hoe je die onder controle kunt krijgen. Maar ook hoe je grip kunt krijgen op je gedachten, emoties en energie. We gaan samen aan de slag met je ademhaling, voeding en beweging. Want door bewustwording en acceptatie kan jij weer in verbinding komen met je gevoel. Je leert vanuit liefde naar jezelf te kijken. Zo ervaar jij meer rust en ruimte om je leven op jouw manier te creëren. Met alles wat daarbij hoort. Ook ongemakken en zelfs pijn.

Laat mij je helpen om:

Jezelf weer mooi en in balans te voelen.

Echt met liefde naar jezelf te kijken ondanks eventuele ongemakken en pijn.

Dat je hoofd en lichaam weer als één voelen; met elkaar in verbinding staan.

Weer bewust te leven.

En stevig en vol kracht in je schoenen te staan.

Wat zeggen anderen over Margje?

Ik liep tegen vermoeidheidsklachten en toename van mijn endometriose klachten aan, dit belemmerde mij om op zoek te gaan na een nieuwe baan. Na een periode met een burn-out thuis hebben gezeten. Hierdoor ben ik het traject bij Margje gestart. Ik had last van onrust, negatieve gedachtes en een vol hoofd.

Door het traject ben ik mij bewuster geworden wanneer ik veel van mijzelf vraag en heb ik veel meer inzicht gekregen waar juist mijn grenzen liggen en geef die ook veel beter aan. Ik sta echt stil bij wat ik voel en wat mijn lichaam nodig heeft in plaats van dat ik door ga. Ik pak gedurende de dag mijn rust momenten en ervaar hierdoor meer balans tussen druk zijn en rust. Ik zet mijzelf echt op nummer 1.

Kan veel dichter bij mijn gevoel komen, waar ik eerst altijd een grote blokkade voelde. Luister hier echt naar ook in de zoektocht naar een nieuwe baan die ik uiteindelijk heb gevonden.

Margje blijft op een liefdevolle manier doorvragen, doorvragen wat ik echt voel en nodig heb. Door hier steeds bij stil te staan, wat voel ik en wat ik nodig heb zijn de negatieve gedachten verdwenen en zit mijn hoofd veel minder vol. Ik gun dit echt iedere vrouw!

Linda

De afgelopen vijf maanden heb ik een traject gevolgd bij Margje om beter om te leren gaan met de stress en pijn die bij mijn adenomyose (lijkt op endometriose) hoort. De kennismaking met Margje voelde meteen warm, liefdevol en vertrouwd aan. Ze gaf me een veilig gevoel met de rust die ze uitstraalde en ik merkte dat ze veel kennis heeft om over te dragen. Ik had zin om in dit traject te stappen en ik heb er geen moment spijt van gehad.

Margje heeft mij laten inzien dat hard werken niet altijd duurzaam is maar dat ontspanning vaak de key is om op lange termijn de dingen vol te kunnen houden. Zij was de eerste coach die tegen mij zei dat ik niet keihard moest gaan werken om mij beter te voelen maar juist om achterover te leunen en te voelen wat ik voelde.
Vervolgens kwam ik achter bepaalde patronen doordat Margje mij de juiste vragen stelde in de coachingssessies. Ze liet mij visualisaties doen, maar ook veel ademhalingsoefeningen om mij bewust te worden van wat er in mijn lijf en hoofd gebeurde.

Ik sta nu heel anders tegenover mijn chronische aandoening. Ik erken dat ik er eentje heb, probeer er minder vaak van weg te rennen, zorg beter voor mezelf om vervolgens goed te kunnen herstellen, en dat allemaal doordat Margje mij gevraagd heeft om iets NIET te doen. Keihard werken. En dat was werkelijk een verademing en daardoor op de lange termijn een veel duurzamere oplossing.

Ik gun iedereen een Margje. Deze vrouw is goud waard!.

Lore

Na jaren zelf aan te modderen met mijn endometriose kwam Margje via via op mijn pad. Door de vragen die zij stelt, de oefeningen die je doet in de gesprekken hebben mij veel inzichten opgeleverd, ik ben niet de endometriose maar Mirjam met endometriose, het is aan mij hoeveel impact dit krijgt op mijn leven. Naast de coaching gesprekken over hoe ik mijn leven kan inrichten met endometriose zijn we ook aan de slag gegaan met voeding, beweging, ademhaling en ontspanning. Echt het totaal plaatje. Ze is echt een vak vrouw en door haar eigen ervaringen voelt het heel vertrouwd.

Mirjam

Contact

Margje Reijs - Scheijgrond

Kleiweg 23, 1396 HV Baambrugge

Email: info@mrscoachingstudio.nl

Telefoon: 06-24889839

Algemene voorwaarden

Privacy Statement

De eerste stap naar een leven met meer rust, balans & zelfliefde

Meld je aan voor de coaching studio thuis nieuwsbericht (1x per 2 maanden fijne tips). Ontvang nu een GRATIS ademhalingsoefening om te verkennen hoe het is met jouw ademhaling en ervaar de 1e stap naar een leven waarin met meer rust, balans & zelfliefde centraal staan.

Jaa, je bent ingeschreven! Welkom, vanaf nu ontvang je inspiratie in je mailbox.